Hétfő, március 6.

2017 március 5. | Szerző: |

Két remek színész, a francia Clémence Poésy és az angol Eddie Redmayne (a képen ők) játssza  Sebastian Faulks: Birdsong című regényét feldolgozó Madárdal (Filmcafe, 19.05 – második rész egy hét múlva, ugyanitt, ugyanekkor) című kétrészes minisorozat főszerepeit. Az első világháború idején játszódó romantikus történet a háború kontra szerelem örök témájával játszik el, minden bizonnyal szélesen áradó érzelmek közepette.

 

Klassz film lehet ma estére a Warrior – A végső menet (AMC, 19.30) is, ne tévesszen meg senkit az idióta, bombasztikus cím. A történet olyan mint egy állcsúcsra elhelyezett, masszív alapállásból, egész törzsből meghúzott jobbhorog. Egyszerű mozdulat, de ha talál, akkor csengettek. Kiváló sport-, egyben testvérdráma ez a film, katarzissal, mindennel, ami kell egy ilyenbe, egy tiszta, becsületes rendezésben (Gavin O’Connor) és el-ké-pesz-tő színészi alakításokkal (Tom HardyJoel Edgerton és Nick Nolte). (Bővebben)

Érdekes, egyben lélegzetelállító és minden furcsasága ellenére mégis bájos, kedves alkotás a Cas és Dylan (Film Mánia, 20.00), melyben egy halálos beteg, idős orvos (Richard Dreyfuss) és egy kissé kelekótya tinilány (Tatiana Maslany) utazza végig a festői Kanadát, hogy az öreg még egyszer lássa szülőházát, a lány meg… a lány meg, hogy valahogyan összerakja saját magát.

Igen sötét darab viszont a Ronin (Mozi+, 21.00). A régi szamurájtörténeteket (ezekre utal a film címe is) idéző visszafogott, ám kőkemény krimiben (rendezte John Frankenheimer) munkanélküli titkosügynökök próbálnak saját szakállukra dolgozni. Robert De Niro mellett igen jó a filmben Jean Reno és Stellan Skarsgaard is.

A mostanában magára meglehetősen meghökkentő megnyilvánulásokkal a figyelmet felhívő Shia LaBeouf a korábban igen vicces Heineken-reklámokat is készítő angol Frederik Bondot segítette hozzá első nagyjátékfilmjéhez, a Charlie Countryman szükségszerű halálához (Film+2, 21.00). A sztori tulajdonképpen egy igencsak badre sikerült LSD-trip Bukarest izgalmas városában, amiről viszont muszáj tudni, hogy a főszerepet alakító LaBeouf annyira vett komolyan, hogy az említett kemikáliát valóban bevette a forgatás alatt. Ekképpen a film is igen érdekesre sikeredett… (Bővebben)

Két volt fegyenc határozott módszerekkel kirabol és a földdel egyenlővé tesz egy szállodát a Milliókért a pokolba (Paramount Channel, 21.00) című akciókrimiben. A film sztorija itt kezdődik, ugyanis az egyik (Kurt Russell, a rosszfiú) hamar átveri a másikat (Kevin Costner, a “jó” fiú) és a szajréval dél felé menekül. A jó utánaered a rossznak, közben belibben a képbe egy kalandra vágyó vidéki fruska (Courteney Cox) is, aki azonban korántsem csúf… Piff-puff, dirr-durr, égett gumiszag, vijjogó szirénák egy korrekt zsánerfilmben.

Szép fiúk (Ben Affleck és Justin Timberlake), valamint egy szép lány (Gemma Arterton) tündökölnek a Vakszerencse (Cool, 21.00) című egzotikus karibi közegben játszódó, internetes szerencsejátékos-átverős thrillerben – azonban nagyjából ennyi az összes pozitívum, ami elmondható a filmről.

A tegnap már ajánlott Terry Gilliam-film, a Tideland (m5, 22.20) ma ismétel.(Bővebben)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nincs mit, örömmel. (Bocs, csak most vettem észre a hozzászólásodat.)

  2. Józsi Diamond says:

    Nagyon jó film volt, köszönöm az ajánlást 🙂
    http://dbweb.hu/


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag

Mi ez?

Több mint 100 magyar nyelven sugárzó tévécsatornát tudunk nézni a legkülönfélébb módokon: antennával, kábelen, műholdról és még az internetről is. Esténként nem egyszerű rendet vágni ebben a káoszban, és megtalálni a pillanatnyi hangulatunknak megfelelő műsort. Ebben szeretne segítséget nyújtani ez a blog, elsősorban igényes filmek ajánlatával, sajátos, szubjektív szempontok alapján. Figyelem! Nem tévéműsor, csakis ajánló!

asanisimasaLegutóbbi hozzászólások

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!