Péntek, április 21.

2017 április 20. | Szerző: |

Egy jó házasság (Filmcafe, 21.00) titka az őszinteség. Ha azonban egy történet Stephen King laptopjában született, akkor sejthetjük, hogy még abban sem lehetünk biztosak, hogy az a címbeli házasság valóban jó-e. De hogy őszinte nem, az egészen biztos. Hogy aztán ebből mi fog kisülni, az kiderül a Joan Allen és Anthony LaPaglia főszerepélésével bemutatandó thrillerből.

 

A Tőke (HBO, 21.00) nem Marx Károly közgazdaságtani alapművének drámai filmadaptációja, hanem azt meséli el, mennyi esélye van egy nőnek, hozzávetőleges tisztességgel talpon maradnia a férfiak uralta Wall Street-i pénzvilágban. Nem láttam ezt a filmet, ahogyan az előzőt sem.

Láttam már viszont Keira Knightleyt a Kódjátszma (SuperTV2, 21.00) című, 8 Oscarra jelölt (a forgatókönyvért egyet el is nyert) Alan Turing-életrajzban, bár az igazat megvallva, itt Benedict Cumberbatch viszi a pálmát Turing alakjának érzékeny, bravúros megformálásával (a képen Keira Kinghtley-val). Remek, sokatmondó, komplett mű. (Bővebben)

De nézhetjük Tom Cruise-t is, ki tudja hányadszorra Az utolsó szamurájban (Viasat3, 21.00), amint polgárháborús hadi tapasztalatait áruba bocsájtva kap állást a XIX. századi Japánban: modernizálnia kell a szamurájhagyományokra épülő, ókonzervatív bushido erkölcsiségen alapuló japán hadsereget. Persze, Edward Zwick bő két és fél órás, olykor igen látványos filmjében történik azért ennél több is… (Bővebben)

Külsőre csupán egy remek film noir Roman Polanski méltán elismert alkotása, a Kínai negyed (Duna, 22.45), valójában azonban egy mélyen cinikus, kiábrándult egotrip a Manson-rettenetet feldolgozni nem képes alkotó művész lelkébe, valamint az nagy amerikai álom hetvenes évek közepére nyilvánvalóvá vált csúnya igazságára. Állítólag Robert Towne forgatókönyve lényegesen gazdagabb cselekményt görget, Polanski azonban merészen és határozottan megvágta, mint a filmben Jack Nicholson orrát. Így lett klasszikus.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag

Mi ez?

Több mint 100 magyar nyelven sugárzó tévécsatornát tudunk nézni a legkülönfélébb módokon: antennával, kábelen, műholdról és még az internetről is. Esténként nem egyszerű rendet vágni ebben a káoszban, és megtalálni a pillanatnyi hangulatunknak megfelelő műsort. Ebben szeretne segítséget nyújtani ez a blog, elsősorban igényes filmek ajánlatával, sajátos, szubjektív szempontok alapján. Figyelem! Nem tévéműsor, csakis ajánló!

asanisimasaLegutóbbi hozzászólások

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!