Hétfő, július 17.

2017 július 16. | Szerző: |

Ha bespájzoltunk volna valamit a hétvégi kínálatból, akkor arra talán ma még nem lesz szükség. Persze, nem láttam még a francia Guillaume Canet amerikai filmjét, a Vérköteléket (AMC, 19.40), amely egy testvérpárról szól: az bátyust (Clive Owen) jó magaviselete miatt engedik ki a dutyiból, ahol gyilkosság miatt ült. Odakint öccse (Billy Crudup) várja, aki ígéretes karrier előtt álló zsaru, aki talán érthetően kissé vonakodva vállalja fel a sittes bátyja feletti gondoskodást. A bátyó azonban meg akar változni – kérdés, hogy erre képes-e? A sztorit láttuk már itt-ott, azonban Canet jó rendező, a további szereposztás pedig minimum érdekes, hiszen az Oscar-díjas Marion Cotillard mellett feltűnik a filmben pl. James Caan, Mila Kunis vagy Noah Emmerich is…

 

Később John Cusack alakít egy lecsúszott, hajdan szépreményű bábművészt A John Malkovich-menetben (AXN, 21.00), aki egy abszurd véletlennek köszönhetően, hirtelen John Malkovich (igen, az ismert színész) agyában találja magát… Spike Jonze és Charlie Kaufman vígjátékát sokan rajongják – ennek én eddig háromszor veselkedtem neki, de még nem adta meg magát, pedig sem az abszurd humorral, se a groteszkkel, de még Kafkával és Gogollal sincsen bajom.

Ugyanekkor a Csak barátok (Filmcafe, 21.00) című romantikus komédia azt az örök kérdést boncolgatja, mi szerint létezhet-e barátság fiú és lány között? Nem tudományos hitelességű kutatások szerint, valamilyen okból a lányok szerint igen, a fiúk szerint nem. Naná, hiszen mindkettő a másikat akarja, de míg rendszerint a fiúnak EZ a lány tetszik, a lány általában AZT a fiút akarja. Nem ezt, akivel ebédelni, fagyizni, vásárolni jár, akivel minden titkát megosztja, hanem azt, akinek feszes fenekére kacsint a gimi összes csaja, aki a menő csávó a suliban. Kimondhatatlan katasztrófa ez a “barát státusz” a langymeleg és rózsaszín tétlenségében leledző kamasznak. Főleg, ha kövérkés, félénk, igazi vesztes típus, a menő csávók céltáblája, a nyuszi sapkával/sapkátlan. Aztán telik múlik az idő, s a kövérkés bénaságból Ryan Reynolds lesz, akire Anna Faris, vagy Amy Smart már egészen másként rebegteti hosszú szempilláit… (Bővebben)

Ford Fairlane kalandjai (SuperTV2, 21.00) című virtigli legendáról, azt hiszem, mindennél többet mond el az, hogy a legtöbben csak arra emlékszünk belőle, ahogyan Nagy Feró szinkronizálta a címszereplő rock&roll-detektívként aposztrofált karaktert. A film valójában elég gagyi. Remélem, nem szinkronizálták újra…

A Nők (Prime, 21.00) című vígjáték nők nevetnek saját magukon, hiszen a film írója-rendezője (Diane English és Claire Booth Lice, illetve Diane English), valamint főszereplői (Meg Ryan, Annette Bening, Eva Mendes, Candice Bergen, Carrie Fisher, Bette Midler, és még sokan mások) mindannyian nők.

A Senki fia (AMC, 22.00) viszont megint egy krimi, mondjuk, krimi-dráma, melyben egy zűrös környéken nevelkedett fiatal zsaru (Channing Tatum) kerül szorult helyzetbe, miután egy rámenős riporternő (Juliette Binoche) boncolgatni kezdi múltját. Főnökei (Al Pacino és Ray Liotta) természetesen védeni próbálják a fiatal rendőrt… Túl jó szereposztás ez egy gyenge filmhez, úgyhogy érdemes talán próbálkozni ezzel is.

Az ítélet eladó (SuperTV2, 23.15) viszont biztosan egy remekbe szabott tárgyalótermi dráma, kifejezetten brutális szereposztással. Az öntelt, arrogáns, konzervatív jogász szerepében Gene Hackman, a laza, ám mégis idealista libsi ügyvéd pedig Dustin Hoffman (a képen ők). Mintegy mellesleg pedig Rachel Weisz, John Cusack és sokan mások. Hogy a sztori ráadásul még jól is van megírva, arról John Grisham, a műfaj specialistája tehet. (Bővebben)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag

Mi ez?

Több mint 100 magyar nyelven sugárzó tévécsatornát tudunk nézni a legkülönfélébb módokon: antennával, kábelen, műholdról és még az internetről is. Esténként nem egyszerű rendet vágni ebben a káoszban, és megtalálni a pillanatnyi hangulatunknak megfelelő műsort. Ebben szeretne segítséget nyújtani ez a blog, elsősorban igényes filmek ajánlatával, sajátos, szubjektív szempontok alapján. Figyelem! Nem tévéműsor, csakis ajánló!

asanisimasaLegutóbbi hozzászólások

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!